WAP MAG | 28-16                 

Az összes kultúrnövény műtrágyázásához.

CaMg 28-16

Rendeltetése
A trágya rendeltetése, hogy fenntartsa a talajban a megfelelő mennyiségét az olyan makroelemeknek, mint a magnézium, mész és a kén. Mindenféle termesztett növényhez használható, bármilyen talajban, függetlenül annak szerkezetétől. Használható önmagában, vagy valamilyen konkrét, trágyázandó növényhez készülő műtrágya keverék alkotórészeként.

Tulajdonságok
A WAP MAG 28% szulfátos és karbonátos formájú meszet (CaO), 16% szulfátos és karbonátos formájú magnéziumot (MgO), valamint maximum 10% ként (SO3) tartalmaz. Az trágyának oldhatóság szempontjából különböző összetevői kedveznek az alkotórészek szisztematikus felszabadulásának a granulátumból a növény teljes vegetációs időszaka alatt.

Mész – biztosítja a növény jó gyökeresedését, a többi tápanyag felvételéhez előnyös feltételeket, fokozza a kultúrnövények egészségességét. A mész karbonátos formája lokálisan tovább csökkenti a talaj savasságát.
Magnézium – biztosítja a mag és a takarmány nagy fehérjetartalmát, a nitrogén effektív felvételét és feldolgozását a termésben, a gyökerek nagy cukortartalmát (a nem kívánatos vegyületek, a melaszképzők egyidejű csökkenése mellett), a hüvelyes és olajos növények magvainak nagy zsírtartalmát, és javítja az étkezési búza sütési értékét.
Kén – szabályozza a nitrogén felhasználást, és növeli a fehérjetartalmat a takarmányban és az élelmiszerekben.

Alkalmazás szabályai
A WAP MAG vetés előtt alkalmazandó trágya. Ajánlott 15 cm mélységig beszántani a talajba. A keveréket egyéb műtrágyákkal legjobb közvetlenül a kijuttatás előtt elkészíteni.

Adagolás (kg/ha)
A trágya alkalmazott adagjának 130-480 kg/ha (azaz 20-60 kg MgO/ha) között kell lennie, aminél a talaj mész- és magnéziumtartalmától függően kell esetlegesen korrigálni.

Adagolás (kg/ha)