WAP MAG – MIKRO | 28-16 B-ral, Cu-zel, Mo-nel, Zn-kel

Különösen repce, kukorica és cukorrépa trágyázásához ajánlott.

CaMg 28-16
bórral, rézzel, molibdénnel és cinkkel

Rendeltetése
A trágya különösen intenzíven termelt növények trágyázására való, mindenek előtt repcéhez, cukorrépához és kukoricához. Mindenféle talajhoz megfelelő, függetlenül annak szerkezetétől. Használható önmagában, vagy valamilyen konkrét, trágyázandó növényhez készülő műtrágya keverék alkotórészeként.

Tulajdonságok
A WAP MAG 28%  szulfátos és karbonátos formájú meszet (CaO), 16%  szulfátos és karbonátos formájú magnéziumot (MgO), valamint maximum 10% ként (SO3), valamint mikroelemeket tartalmaz: 0,1% bórt (B), 0,1% rezet (Cu), 0,012% molibdént (Mo), 0,1% cinket (Zn). Az trágyának oldhatóság szempontjából különböző összetevői kedveznek az alkotórészek szisztematikus felszabadulásának a granulátumból a növény teljes vegetációs időszaka alatt.

Mész – biztosítja a növény jó gyökeresedését, a többi tápanyag felvételéhez előnyös feltételeket, fokozza a kultúrnövények egészségességét. A mész karbonátos formája lokálisan tovább csökkenti a talaj savasságát.
Magnézium  – biztosítja a nitrogén effektív felvételét és feldolgozását a termésben, a gyökerek nagy cukortartalmát (a nem kívánatos vegyületek, a melaszképzők egyidejű csökkenése mellett), a hüvelyes és olajos növények magvainak nagy zsírtartalmát, a termesztett növények jobb egészségét.
Kén  – szabályozza a nitrogén felhasználást, és növeli a fehérjetartalmat a takarmányban és az élelmiszerekben.
Bór – részt vesz a karbonátos és fehérje átalakulásokban, a klorofil szintézisében és a CO2 asszimilációjában, valamint a hajtás- és gyökércsúcsok szöveteinek képzésében.
Cink – részt vesz az energiaátalakulásokban, a C, B, PP vitaminok és a klorofil szintézisében, aktiválja a növekedés-szabályzókat.
Réz – befolyásolja a fejlődést és számos szövet anatómiai felépítését, valamint a pillangós növények gyökérgümőinek fejlődését, fokozza az ellenállását a gombás betegségekkel szemben.
Molibdén  – a nitrogén és a foszfor és átalakulásában, megkönnyíti a vas beépülését, szükséges a gyökérgümő baktériumok által megkötött nitrogénnel kapcsolatos folyamatban.

Alkalmazás szabályai
A WAP MAG MIKROELEMEKKEL egy vetés előtti műtrágya. 15 cm mélységig be kell szántani a talajba. A keveréket egyéb műtrágyákkal legjobb közvetlenül a kijuttatás előtt elkészíteni.

Adagolás (kg/ha)
A trágya alkalmazott adagjának 130-350 kg/ha (azaz 20-60 kg MgO/ha) között kell lennie, aminél a talaj mész- és magnéziumtartalmától, valamint a mikroelem tartalmától függően kell esetlegesen korrigálni.