TARNOGRAN R – BR | 3-9-19-C5-3-21) B-ral

Repce trágyázásához.

NPK(CaMgS)
3-9-19-(5-3-21) bórral

Rendeltetése
A trágya olyan növényekhez ajánlott, amelyek az alapvető makroelemek mellett jó mész, magnézium és kén ellátást igényelnek, mint a repce, fehér mustár, káposzta és a hüvelyes növények, de a gyökérzöldségek is.

Tulajdonságok
A TARNOGRAM R BÓRRAL 3% nitrogént (N) tartalmaz nitrátos formában, 9% szerves savakban oldható foszfort (P2O5), 19% káliumot (K2O) kálisó formájában, 5% meszet (CaO), 3% magnéziumot (MgO) magnézium-szulfát formájában, 21% ként szulfátos formában(S), és 0,2% bórt (B).
A nitrogénnek a trágyában található a kiindulási adagja biztosítja a növény kezdeti, helyes fejlődését. A trágyában lévő különféle formájú foszfor eltérő felszabadulási sebessége lehetővé teszi, hogy a növények az egész vegetációs időszakban hozzájussanak ehhez a fontos elemhez. A foszfor és kálium tartalom úgy van beállítva, hogy a trágya a két összetevővel eltérő mértékben ellátott talajokban is használható legyen.
A végső terméshozamra előnyös hatásúak a trágyában lévő egyéb ásványi összetevők is:

Mész – fontos alkotóelem különösen olajos és hüvelyes növények esetében (a hüvelyesek hajszálgyökereinek növekedéséhez szükséges)
Magnézium – könnyen felszívható magnézium-szulfát formájában található a termékben, javítja a növények télállóságát, és javítja a magok jól fejlettségét és fehérjetartalmát.
Kén – a trágyában szulfátos formában fordul elő, az ebből a szempontból legigényesebb növényeknek is biztosítja a szükségletét, továbbá növeli a fehérje mennyiségét és minőségét a magban, növeli a növény ellenálló képességét a gombás betegségekkel szemben, csökkenti a növényzet hajlamát a kikelésre.
Bór – szerepe van a virágzás és megfejlődés folyamatában.

Alkalmazás szabályai
A trágyát semlegestől savas kémhatású talajokig lehet alkalmazni. Ajánlott 10-15 cm mélységig beszántani a talajba.

Adagolás (kg/ha)
Termesztett növények A talaj foszfor- és káliumtartalmától függően
magas közepes alacsony
őszi repce 200 450 700
tavaszi repce 250 425 600
lóbab, fehér, sárga és keskenylevelű csillagfürt 200 450 700