ŐRÖLT DOLOMIT | (CaO + MgO) – min. 45%

Meszes-magnéziumos műtrágya

Mész és magnézium-oxidok összege (CaO + MgO) – min.45 %
Ebből magnézium-oxid (MgO) – min. 15%

Rendeltetése
Az őrölt DOLOMIT (mész-magnézium karbonát) mindenfajta talajban alkalmazható, különösen a nagyon savas, savas és enyhén savas talajokban történő alkalmazásra készült, mindenféle szántóföldi, termesztett növényhez és tartós legelőkhöz. Tekintettel a jelentős magnézium tartalomra, elsősorban alacsony és nagyon alacsony magnéziumtartalmú talajokhoz ajánlott.

Tulajdonságok
A MESZES-MAGNÉZIUMOS TRÁGYA savasság csökkentő hatású, a növényeknek szükséges magnézium jelenléte növeli a terméshozamot, és javítja a növény egészségi állapotát.

Alkalmazás szabályai
Ajánlott a trágyát kb. 15-20 cm mélyen a talajba keverve kijuttatni. Szántóföldi talajokon a téli növények alá a vetés megelőző szántással kell kijuttatni. Tavaszi vetésű vagy ültetésű növények esetében – a téli szántáskor, esetleg a tavaszi szántáskor is. A trágya alkalmazható gyepekhez is, a táblán történő szétszórással, de ekkor a hatása lassúbb lesz, és az ilyen műveletet ősszel, a lekaszálás vagy lelegeltetés után kell elvégezni. A trágyát minden alkalommal egyenletesen kell kiszórni a mező teljes területén, olyan módon, ami kizárja a trágyázásra nem szánt területeket.

Adagolás (kg/ha)
Termesztett növény Talaj fajtája
könnyű közepes nehéz
2-3 3-4 4-5

 

A talaj megfelelő kémhatásának fenntartásához az ilyen trágyázást néhány évenként meg kell ismételni.